Wednesday, December 24, 2008

Pastel Cupcakes for children party!

Merry Christmas to all of you. Hope you have a wonderful weekend.
Have a good baking day.
Cheers!

It's nearly New Year..and I am so busy baking as presents to all my beloved people. I think so most of you are the same with me..my house now is full of baking essence..chocolate, butter, milk, and vanilla..it's really sweet sensation.

Last night I baked cupcakes for my sister (5th Grade) 's party at her school.. I made vanilla cupcakes and chocolate cupcakes with pastel vanilla buttercream frosting..receipes are from "More from Magnolia cookbook" written by Allysa Torey..I 've made some changes in receipe though. (coz I dont have some exact ingredients, so I tried to substitute some of ingredients)


Vanilla Cupcake Adapted from Allysa Torey, Magnolia

วนิลาคัพเค้ก สูตร ดัดแปลง มาจาก Magnolia, เขียนโดย Allysa Torey

(12 cups regular size cupcake) (12 ถ้วย)


All purpose flour 147 g แป้งสาลีเอนกประสงค์ 147 กรัม
Baking powder 1 1/4 tsp ผงฟูกำลังสอง 1 1/4 ชช
salt 1/4 tsp เกลือ 1/4 ชช
butter 113 g เนยสดจืด 113 กรัม
sugar 100 g น้ำตาล 100 กรัม
large 2 eggs (size 0) ไข่ เบอร์ 0 2 ฟอง
milk 1/2 cup นมสด 1/2 ถ้วย
vanilla 1 tsp วนิลา 1 ชช


อุ่นเตาอบที่ 180C เตรียมพิมพ์คัพเค้ก 12 พิมพ์ ปูด้วยถ้วยกระดาษ ผสมแป้ง ผงฟู เกลือ ใช้ตะกร้อมือคนให้เข้ากัน พักไว้ ผสมนมกับวนิลา พักไว้ตีเนยให้เนียน ค่อยๆใส่น้ำตาลตีจนเปลี่ยนสีอ่อนลง และ ฟู ใส่ไข่ทีละฟอง ตีให้เข้ากันก่อนใส่ฟองถัดไป แบ่งส่วนผสมแป้งในใจสามส่วน ใส่ส่วนแรกลงใน batter ตีให้เข้ากัน ไม่ต้องใช้เวลามากนะคะ ใส่ส่วนผสมนม 1/4 ถ้วย ลงไป ตีให้เข้ากัน ใส่ส่วนผสมแป้งอีกหนึ่งส่วน ตีให้เข้ากัน แล้วจึงใส่ส่วนผสมนมที่เหลือ ตีให้เข้ากัน ตามด้วยแป้งส่วนสุดท้าย ตีให้เข้ากัน ปาดอ่าง เทใส่พิมพ์ ประมาณ 3/4 ของพิมพ์อบ 20-25 นาที คะ

Preheat oven 180C. Line 12 cupcake tin with cupcake papers. Whisk flour, baking powder, and salt, set a side. Mix milk and vanilla, set aside. Beat butter until smooth. Add sugar gradually and beat till lighter in colour and fluffy. Add dry ingredients in three parts, alternating with milk. (Start with dry ingredient and finish by dry ingredient) Between each addition, beat until incorporate but do not over beat! Use spatula and scrap down the batter, make sure ingredients are well blended. Spoon into cupcake tin. Fill three quarter full. Bake for 20-25 minutes.

Chocolate Cupcake Adapted from Allysa Torey, Magnolia
ช๊อคโกแลตคัพเค้ก สูตร ดัดแปลง มาจาก Magnolia, เขียนโดย Allysa Torey
(24 cups regular size cupcake) (24 ถ้วย)

All purpose flour 2 cups แป้งเอนกประสงค์ 2 ถ้วย
Baking Soda 1 tsp เบคกิ้งโซดา 1 ชช
Salt 1/4 tsp เกลือ 1/4 ชช
Butter 226 g เนยจืด 226 กรัม
Sugar 1 cup น้ำตาลทราย 1 ถ้วย
Light brown sugar 1 cup น้ำตาลทรายแดง 1 ถ้วย
4 large eggs ไข่ไก่ เบอร์ 0 4 ฟอง
2.5 Oz unsweetened chocolate
2.5 Oz Dark Semi-sweet chocolate (cocoa 58%)
0.6 Oz Cocoa (Dutch process)
Milk 1 cup นม 1 ถ้วย
Squeeze lime juice 1 tbsp น้ำมะนาว 1 ผล
Vanilla 1 tsp วนิลา 1 ชช

อุ่นเตาที่ 180c เตรียม พิมพ์คัเค้ก 24 พิมพ์ เอาถ้วยกระดาษรองไว้คะ
ผสมนมกับมะนาว ทิ้งไว้ 15 นาที
ตุ๋มช๊อคโกแลตบนน้ำร้อนให้ละลาย พักไว้
ผสม แป้ง เบคกิ้งโซดา เกลือ โกโก้ ใช้ตะกร้อมือคน พักไว้
ตีเนยให้เนียน ใส่น้ำตาลทรายและน้ำตาลทรายแดงตีจนฟู
ใส่ไข่ทีละฟอง ตีให้เนียนก่อนใส่ฟองต่อไป
ใส่ช๊อกโกแลต คนให้เข้ากัน
ใส่ส่วนผสมแป้งสลับกับนม ตีจนเข้ากัน ปาดอ่าง เทใส่พิมพ์ อบ 20-25 นาที

Preheat oven 180c
Prepare two twelve cupcake tins and line with cupcake papers.
Mix milk and lime juice and leave it for 15 minutes.
Water bath chocolate, set aside.
Whisk flour, cocoa, baking soda, and salt, set aside.
Beat butter till smooth. Add sugars gradually, beat until fluffy. Add eggs one at a time, beating well after each addition. Add dry ingredient in three parts alternately with milk ingredient. Use spatula, scrap down the batter, make sure all are well blened. Spoon into cupcake tins. Bake for 20-25 minutes.

For frosting:

Beat 1 cup of butter with 4 cups of sugar powder and 1/2 cup of milk and 2 tsp of vanilla. untill fluffy. Add another 1 cup of sugar of powder (if desired), beat well. Add colour and mix throughly.

ตีเนย 1 ถ้วยกับน้ำตาลไอซิ่ง 4 ถ้วยตวงและ นม 1/2 ถ้วยตวง วนิลา 2 ชช จนฟูเป็น บัตเตอร์ครีม ถ้าต้องการใส่น้ำตาลไอซิ่งเติมได้อีก 1 ถ้วย ตีให้เข้ากัน หลังจากนั้นใส่สีตามชอบ คนให้เข้ากันก่อน แต่งหน้า




1 comments:

อกไก้อกไก่ said...

ไม่กล้ากินอ่ะ

มันดูเหมือนของเล่นมากกว่า